Archive for Σεπτεμβρίου, 2004

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Νέοι Franchisees: Υπενθυμίζοντας όσα δεν κάλυψε η αρχική εκπαίδευση και κοστίζουν!

-

Οι περισσότεροι νέοι franchisees πιστεύουν στο ξεκίνημα τους πως είναι αρκετά ικανοί και καταρτισμένοι, όσον αφορά τις επιχειρηματικές τους ικανότητες, τις εμπειρίες, τις γνώσεις, την εκπαίδευση τους, προκειμένου να αναλάβουν την αποδοτική λειτουργία της επιχείρησης τους. Τι συμβαίνει, όμως στην πράξη, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν την ίδια την επιχείρηση;

Αυτή τη διάσταση καμιά εκπαίδευση δεν μπορεί να καλύψει, κανείς franchisor δε θα πει με ακρίβεια σε ένα νέο franchisee τι πρέπει να κάνει και τι να αποφύγει. Προκειμένου να δώσουμε κάποιες απαντήσεις σε ορισμένα βασικά ερωτήματα, παραθέτουμε στη συνέχεια δώδεκα λανθασμένες ενέργειες, που θα πρέπει οι franchisees να αποφύγουν, εάν θέλουν να επιτύχουν. Οι συγκεκριμένες συμβουλές απευθύνονται στους franchisees όλων των κλάδων και εξακολουθούν να είναι χρήσιμες, ακόμα και όταν μια επιχείρηση franchise έχει παρουσιάσει αρκετά κερδοφόρα ανάπτυξη.

    1.Μην ξεγελάτε τον εαυτό σας

Αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε, όταν αποφασίζετε να επενδύσετε σε μια επιχείρηση, είτε πρόκειται για franchise, είτε όχι. Είναι πολλές οι ερωτήσεις που μπορείτε να απευθύνετε στον εαυτό σας και θα πρέπει οι απαντήσεις σας να είναι όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς. Είστε αφοσιωμένος; Έχετε ενθουσιαστεί με την προοπτική της δικής σας επιχείρησης; Νιώθετε έτοιμος να κάνετε τις απαιτούμενες θυσίες και να δουλέψετε πολύ σκληρά; Οι ερωτήσεις είναι πολλές, αλλά όλες καταλήγουν σε μια – την πιο σημαντική: είστε αρκετά αποφασισμένος για να επιτύχετε;

Αυτή η αποφασιστικότητα είναι που θα σας επιτρέψει να κερδίσετε την επιτυχία. Εάν σας χαρακτηρίζει, τότε μπορείτε να καταφέρετε σχεδόν τα πάντα. Εάν πάλι όχι, τότε ενδεχομένως να καταστρέψετε ακόμη και την καλύτερη επιχειρηματική ευκαιρία.

Κύριο χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας είναι ο υψηλός βαθμός θέλησης και δέσμευσης. Εάν τον διαθέτετε, το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή στη ζωή σας θα καταφέρετε να επιτύχετε στον τομέα που επιλέξατε και εργαστήκατε σκληρά. Μπορεί να πρόκειται για κάποιο άθλημα ή για κοινωνική εργασία ή και για κάποιο χόμπι, ιδιαίτερα σημαντικό για εσάς. Εάν η αποφασιστικότητα σας χαρακτηρίζει σε διάφορους τομείς της ζωής σας, τότε θα σας χαρακτηρίζει και στην εργασία σας.

2. Να θυμάστε! Η επιτυχία σπάνια έρχεται εύκολα.

Τα χρήματα που καταβάλλετε στον franchisor, προκειμένου να ενταχθείτε στο δίκτυο του  και η επένδυση στην οποία προβήκατε, δεν αποτελούν την εγγύηση ότι η επιτυχία σας είναι εξασφαλισμένη. Εάν ξεκινάτε με αυτήν τη λογική, θα σας περιμένουν αρκετές εκπλήξεις στην πορεία. Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Δημιουργώντας τη δική σου επιχείρηση: 11 βήματα για ένα πετυχημένο franchise

-

Από την έρευνα αγοράς έως την υπογραφή της Σύμβασης και την ένταξη σε ένα σύστημα franchise

Photos Via Flickr

Υπάρχουν πάνω από 420 συστήματα Franchise που αναπτύσσονται στην χώρα μας. «Ελάτε σε επαφή μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες» λένε – αλλά τι συμβαίνει πραγματικά όταν τους καλέσετε και ζητήσετε τις πληροφορίες που σας έχουν υποσχεθεί; Ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός για το τι πρέπει να περιμένετε και τι να απαιτήσετε πριν αποφασίσετε να ενταχθείτε σε ένα σύστημα franchise.

Tο Franchising παρομοιάζεται συχνά με το γάμο– μια μακροχρόνια δηλαδή σχέση όπου και τα δυο μέρη θα πρέπει- εφόσον θέλουν να πετύχει- να εμπιστεύονται και να σέβονται ο ένας τον άλλο.

Όπως και στο γάμο, και τα δύο μέρη θα πρέπει να πιστεύουν με πάθος στα πλεονεκτήματα που θα επιφέρει αυτή η σχέση, να γνωρίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις, αλλά και να γνωριστούν καλά πριν προχωρήσουν στη δέσμευση.

Η μακροχρόνια φύση των σχέσεων που αναπτύσσονται σε ένα σύστημα franchise, καθιστά την επιλογή του σωστού «συντρόφου» πολύ σημαντική.

Για να διατηρηθεί λοιπόν μια «ευτυχισμένη οικογένεια» θα πρέπει να υπάρχει συνεχής, ποιοτική και αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ του franchisor και του franchisee. Διαβάστε περισσότερα »

Related Posts with Thumbnails

Αρχειο δημοσιευσεων

Φωτογραφιες του Franchise Blog

  • 5asec Μαρούσι
  • kem omilia 2010
  • money show 2009
  • ΚΕΜ 2010 Ομιλία κ Π Ρουσόπουλου
  • ομιλία Παναγιώτη Ρουσόπουλου για αποτελεσματική διαχείριση 2008
  • Παρουσίαση Ελληνικής Αγοράς στην έκθεση Franchise στο Παρίσι 2008
  • KRAFT
  • imerida TITANIA

Με μια ματιά

Εγγραφειτε στο Franchise Blog

Εγγραφείτε στο Franchise Blog ώστε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Τελευταία Νέα του Franchise