Archive for Μαΐου, 2005

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

ΣYNETAIPIΣMOΣ ή FRANCHISING; Εναλλακτικές στρατηγικές ανάπτυξης – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

-

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει το franchising, είναι αυτό της δύναμης, της ικανότητας του franchisor, λειτουργώντας για λογαριασμό ολόκληρου του συστήματος, να επιτύχει καλύτερες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες από ό,τι θα μπορούσε ατομικά να επιτύχει κάθε franchisee, διαπραγματευόμενος ανεξάρτητα. Eξάλλου είναι δεδομένο ότι στα οργανωμένα συστήματα η αξία των οικονομικών διευκολύνσεων και ωφελειών που απολαμβάνει ένας franchisee κατά κανόνα υπερβαίνει τα royalties που οφείλει να καταβάλει ως μέλος ενός συστήματος. Όμως η ιδέα της συνένωσης σε μια ομάδα, με σκοπό την απόκτηση απλώς και μόνο καλύτερων τιμών, για την επίτευξη σημαντικών οικονομιών κλίμακος, επικρατεί εδώ και χρόνια. Oπότε το ερώτημα είναι αν ένα σύστημα franchise είναι απλά ένας προνομιακός προμηθευτικός συνεταιρισμός ή υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους; Και αν υπάρχουν ποια είναι τα ουσιαστικά σημεία διαφοροποίησης;
Με μια πρώτη προσέγγιση θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι κοινό σημείο των συστημάτων των franchise και των συνεταιρισμών είναι το γεγονός ότι μπορούν να δημιουργηθούν με μεγάλη ευελιξία, να σχεδιασθούν και να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες ανάγκες συγκεκριμένων μονάδων που λειτουργούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο κλάδο. Η εμπειρία τόσων ετών επίσης αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει μια μοναδική μορφή ή δομή που μπορεί να λάβει ένας συνεταιρισμός και κανένα δεδομένο σύστημα franchise. Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

5 ναι & 5 όχι: Τι πρέπει να σταματήσετε & τι πρέπει να ξεκινήσετε για να αυξήσετε την αποδοτικότητα & την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής σας

-

Photos Via Flickr

Κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για αύξηση του αριθμού των επιχειρηματιών – κυρίως νέων αλλά και ήδη δραστηριοποιούμενων στον χώρο του λιανεμπορίου – που δοκιμάζονται από την ύφεση της αγοράς, αντιμετωπίζοντας σοβαρές οικονομικές δυσχέρειες και προβλήματα ρευστότητας και αναγκάζονται να εισέλθουν στην ιδιαίτερα επώδυνη διαδικασία της χρεοκοπίας ή της αναγκαστικής ρευστοποίησης.

Υπάρχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά στις παραπάνω περιπτώσεις επιχειρήσεων που αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Το ένα χαρακτηριστικό είναι η αδυναμία των επιχειρηματιών αυτών να μεταβάλλουν την στρατηγική ανάπτυξής τους, σύμφωνα με τις εξελίξεις και την συγκυρία της αγοράς, με πρώτη επιλογή την ένταξη σε ένα υγιές και δυναμικά αναπτυσσόμενο δίκτυο.

Το άλλο χαρακτηριστικό είναι η απροθυμία τους να ξεπεράσουν παλαιές συνήθειες και ιδέες και να υιοθετήσουν νέες μεθόδους διοίκησης και λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Στο άρθρο μας παραθέτουμε πέντε απλά πράγματα  που πρέπει να σταματήσετε να τηρείτε, καθώς υπονομεύουν την ικανότητά σας να διοικήσετε αποτελεσματικά την επιχείρησή σας και πέντε στοιχεία που πρέπει να σας χαρακτηρίζουν ώστε να γίνει η εταιρεία σας πιο αποδοτική και ανταγωνιστική, ανεξάρτητα από την πορεία της οικονομίας και της αγοράς και την ένταση του ανταγωνισμού.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα »

Related Posts with Thumbnails

Αρχειο δημοσιευσεων

Φωτογραφιες του Franchise Blog

  • 5asec Μαρούσι
  • kem omilia 2010
  • money show 2009
  • ΚΕΜ 2010 Ομιλία κ Π Ρουσόπουλου
  • ομιλία Παναγιώτη Ρουσόπουλου για αποτελεσματική διαχείριση 2008
  • Παρουσίαση Ελληνικής Αγοράς στην έκθεση Franchise στο Παρίσι 2008
  • KRAFT
  • imerida TITANIA

Με μια ματιά

Εγγραφειτε στο Franchise Blog

Εγγραφείτε στο Franchise Blog ώστε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Τελευταία Νέα του Franchise