Archive for Οκτωβρίου, 2005

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Franchise:Ελέγχοντας τις επιλογές σας!

-


Όποιος σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μία δική του επιχείρηση, πρέπει να επιλέξει αυτή που να ταιριάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες του και να αξιοποιεί τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις δεξιότητες του. Στο άρθρο αυτό παραθέτουμε ένα πλαίσιο θεμάτων και ερωτήσεων προς διερεύνηση καθώς και κάποιες συμβουλές για να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Αν ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε μία επιχείρηση, το πιθανότερο είναι ότι θα μελετάτε με ιδιαίτερη προσοχή τα περιοδικά franchise, θα επισκέπτεσθε τους σχετικούς δικτυακούς τόπους, θα προγραμματίζετε να επισκεφτείτε μία από τις Εκθέσεις Franchise φέτος το χειμώνα, και θα διαβάζετε ασταμάτητα τον ετήσιο οδηγό, ή θα ελέγχετε τις ειδικές στήλες στις οικονομικές εφημερίδες.

Θα βρείτε σίγουρα πολλές ευκαιρίες και τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες από αυτές είναι επιτυχημένα δίκτυα Franchise. Τα συστήματα Franchise προσφέρουν έναν πιο βατό, πιο σίγουρο δρόμο στην επιχειρηματικότητα από ό, τι  η μεμονωμένη επιχείρηση. Προσφέρουν – μεταξύ άλλων – ολοκληρωμένη εκπαίδευση, συστήματα, λειτουργίας, υποδομή υποστήριξης, μία γνωστή φίρμα, μερίδιο αγοράς, αποτελεσματικά προγράμματα marketing, αγοραστική δύναμη που διασφαλίζει οικονομίες κλίμακας προς όφελος όλων, στρατηγικό σχεδιασμό και συνεχή προσαρμογή στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στην αγορά κοκ. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα λειτουργούν συνδυαστικά  και μειώνουν σε σημαντικό βαθμό τους κινδύνους που απειλούν τους νέους επιχειρηματίες. Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ –ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ FRANCHISEES

-

Photo Via Flickr

Η επιλογή ενός franchise πρόκειται για απόφαση ¨ζωής¨ και για να λάβει κανείς μια ισορροπημένη απόφαση χρειάζεται πληθώρα αντικειμενικών και έγκυρων στοιχείων αλλά και την συμβολή ειδικών που μπορούν να σας βοηθήσουν στην αξιολόγησή τους. Είτε μέσω του Franchise Success είτε μέσω του ετήσιου οδηγού Πανόραμα, είτε από εκθέσεις, ή μέσω συστηματικής έρευνας στο Internet  γνωρίζετε ήδη ποια συστήματα franchise  είναι διαθέσιμα, ποιο είναι περίπου το κόστος τους και τι απαιτείται πραγματικά για να λειτουργήσετε αποτελεσματικά το franchise που  θα επιλέξετε.

Εξετάζοντας τα διάφορα συστήματα franchise, θα πρέπει να αρχίζετε να ταξινομείτε τις πληροφορίες με κριτήριο ποια συστήματα σας ταιριάζουν καλύτερα και είναι στα πλαίσια των δικών σας οικονομικών δυνατοτήτων. Αυτό θα σας βοηθήσει στη συνέχεια να συντάξετε μια λίστα από τα επικρατέστερα που θα αναλύσετε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και να απευθυνθείτε, σε συνεργασία με τον σύμβουλο σας, ζητώντας πρόσθετα αναλυτικά στοιχεία. Όπως εσείς κάνετε επαφές και ζητάτε στοιχεία με τους πιθανούς franchisors, έτσι και αυτοί θα κάνουν το ίδιο και για εσάς. Γι’ αυτό προετοιμάστε μια παρουσίαση σας, την επαγγελματική σας πορεία, τις γνώσεις σας και τις εμπειρίες σας,  περιγράφοντας επίσης τους στόχους σας και τους λόγους που επιθυμείτε να διερευνήσετε την πιθανή  συνεργασία.

Οι σοβαροί franchisors είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί   και δεν δέχονται ως franchisee απλά κάθε υποψήφιο που ενδιαφέρεται και διαθέτει το απαιτούμενο κεφάλαιο. Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Ποιο Franchise αποδίδει;

-


Ποια μορφή franchise πραγματοποιεί περισσότερα κέρδη και τι είναι αυτό που καθορίζει την αποδοτικότητα του κάθε franchise ξεχωριστά?

Στην καθημερινή επαφή μας με υποψηφίους franchisees, ανάμεσα στις ερωτήσεις που μας υποβάλλουν είναι και οι ακόλουθες :

 • «Δεν με νοιάζει σε ποιο κλάδο- απλά πες μου μέσω ποιου τύπου franchise θα αποκτήσω χρήματα;»
 • «Ποια είναι τα καίρια σημεία, οι πλέον κρίσιμοι παράγοντες;»
 • «Ποιοι είναι οι πλέον αποδοτικοί κλάδοι;»
 • «Για ποιο λόγο κάποια franchise του ιδίου συστήματος είναι πιο επικερδή από άλλα;»

Όλα τα οργανωμένα συστήματα Franchise και όλοι οι τύποι που έχουν μια αποδεδειγμένη πορεία και συγκροτημένη υποδομή θεωρούνται προσοδοφόροι, αλλιώς το σύστημα δεν θα ευδοκιμούσε.

Αυτό όμως, που πολλοί νέοι  πιθανοί franchisees αδυνατούν να κατανοήσουν, είναι ότι η απόδοση του κάθε franchisee μεμονωμένα μέσα στο ίδιο franchise σύστημα μπορεί να δημιουργεί ουσιαστική διαφορά. Να αναδεικνύεται στον κρίσιμο παράγοντα.

Διαβάστε περισσότερα »

Related Posts with Thumbnails

Αρχειο δημοσιευσεων

Φωτογραφιες του Franchise Blog

 • 5asec Μαρούσι
 • kem omilia 2010
 • money show 2009
 • ΚΕΜ 2010 Ομιλία κ Π Ρουσόπουλου
 • ομιλία Παναγιώτη Ρουσόπουλου για αποτελεσματική διαχείριση 2008
 • Παρουσίαση Ελληνικής Αγοράς στην έκθεση Franchise στο Παρίσι 2008
 • KRAFT
 • imerida TITANIA

Με μια ματιά

Εγγραφειτε στο Franchise Blog

Εγγραφείτε στο Franchise Blog ώστε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Τελευταία Νέα του Franchise