Archive for Ιουνίου, 2007

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Επιλέγοντας ένα σύστημα franchise παροχής υπηρεσιών

-


Ένας κλάδος όπου κανείς μπορεί να χρησιμοποιήσει το χρόνο, τις εμπειρίες  και τις δεξιότητές του ώστε να διασφαλίσει ένα επικερδές μέλλον είναι τα συστήματα franchise παροχής υπηρεσιών που προσφέρουν μία ευρεία σειρά συναρπαστικών ευκαιριών με σχετικά χαμηλό κόστος αρχικής επένδυσης και υψηλές αποδόσεις.

Τα συστήματα franchise παροχής υπηρεσιών και franchise b2b αποτελούν ένα δυναμικό και συνεχώς αυξανόμενο κομμάτι στον κλάδο του franchise διεθνώς. Σύμφωνα με έρευνες σε ώριμες αγορές franchise, η συγκεκριμένη αγορά αυξάνεται σε ετήσια βάση κατά 25%. Τι είναι όμως το franchise υπηρεσιών και ποια τα οφέλη και τα μειονεκτήματα κτήσης ενός τέτοιου franchise; Επίσης, πώς μπορεί κανείς να χρηματοδοτήσει την αγορά ενός τέτοιου franchise όταν δεν διαθέτει ο ίδιος τα απαιτούμενα κεφάλαια;

Συστήματα Franchise Παροχής Υπηρεσιών

Τα συστήματα Franchise παροχής υπηρεσιών βρίσκουν εφαρμογή σε μία τεράστια ποικιλία κλάδων. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες “Blue and White collar” που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων, δεξιοτήτων και επενδύσεων.  Παραδείγματα franchise υπηρεσιών περιλαμβάνουν: σύμβουλους επιχειρήσεων (business coaching), πράκτορες real estate, ταξιδιωτικούς πράκτορες, υπηρεσίες καθαρισμού πισίνας, υπηρεσίες κήπου, υπηρεσίες καθαριότητας σπιτιών ή επιχειρήσεων, μηχανολογικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες φροντίδας παιδιών, service υπολογιστών, σύμβουλους lifestyle, κλπ. Από αυτή τη σύντομη λίστα μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θα μπορούσε να βρει ένα franchise υπηρεσιών που να ταιριάζει στις εμπειρίες, στις δεξιότητες και ικανότητες που διαθέτει, στα ενδιαφέροντα και το ρίσκο που είναι διατεθειμένος να αναλάβει καθώς και το κεφάλαιο που δύναται να επενδύσει. Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Επιτυχημένα Συνέδρια Franchise

-


Σε κάθε σύστημα franchise, το ετήσιο συνέδριο αποτελεί σημαντικό γεγονός επικοινωνίας, ανταλλαγής πληροφοριών, μια γιορτή συνεύρεσης όλων των συντελεστών του δικτύου. Σ’ αυτό το άρθρο, παρατίθενται κάποιες υποδείξεις σχετικά με την αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία των συνεδρίων.

Τo ετήσιο συνέδριο πρέπει να αποτελεί για κάθε σύστημα franchise μία από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις της χρονιάς. Τα ετήσια συνέδρια δίνουν την ευκαιρία στους franchisees να ανταλλάξουν απόψεις με τον franchisor, να μάθουν, να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, να χτίσουν δεσμούς εμπιστοσύνης και ομαδικότητας και φυσικά να διασκεδάσουν. Αλλά γιατί τότε τόσα συνέδρια franchise αποτυγχάνουν να προσδώσουν τα αναμενόμενα;

Δεν είναι λίγες οι εταιρίες που γεύτηκαν αποτυχίες και απογοητεύσεις στην προσπάθειά τους να οργανώσουν συνέδρια franchise. Μακροχρόνια, όμως, τα λάθη λειτούργησαν εποικοδομητικά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να οργανώνονται επιτυχημένα ετήσια συνέδρια, αλλά και να διαχέονται ουσιώδεις πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους· πληροφορίες που βοηθούν στη χάραξη συγκροτημένης στρατηγικής και που συντελούν στη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών και των δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Σκοπός Συνεδρίου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καθοριστεί κατά το σχεδιασμό ενός συνεδρίου franchise είναι ο σκοπός του. Χρειάζεται να αποσαφηνισθεί ποιο θα είναι το όφελος για το σύστημα franchise, για τους franchisees και τους συνεργάτες. Όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν…

Τα συνέδρια δεν ενδείκνυνται για ανάλυση προβλημάτων του συστήματος franchise. Τα όποια προβλήματα πρέπει να διευθετούνται  τη στιγμή που εντοπίζονται. Δεν είναι συνετό να περιμένουμε την επίλυσή τους την ημέρα του συνεδρίου. Εξάλλου, όποιο ζήτημα-πρόβλημα αναφέρεται κατά τη διάρκεια του συνέδριου τείνει να συγκεντρώνει περισσότερη προσοχή από ότι του αρμόζει και να δημιουργεί διχασμούς. Διαβάστε περισσότερα »

Related Posts with Thumbnails

Αρχειο δημοσιευσεων

Φωτογραφιες του Franchise Blog

  • 5asec Μαρούσι
  • kem omilia 2010
  • money show 2009
  • ΚΕΜ 2010 Ομιλία κ Π Ρουσόπουλου
  • ομιλία Παναγιώτη Ρουσόπουλου για αποτελεσματική διαχείριση 2008
  • Παρουσίαση Ελληνικής Αγοράς στην έκθεση Franchise στο Παρίσι 2008
  • KRAFT
  • imerida TITANIA

Με μια ματιά

Εγγραφειτε στο Franchise Blog

Εγγραφείτε στο Franchise Blog ώστε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Τελευταία Νέα του Franchise