Archive for Απριλίου, 2008

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Ανάπτυξη μιας υφιστάμενης επιχείρησης με franchising

-


Με περισσότερα από 550 συστήματα franchise να δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, οι ενδιαφερόμενοι franchisees έχουν τη δυνατότητα της επιλογής της επιχειρηματικής πρότασης που τους ταιριάζει, μέσα από μια ποικιλία διαφορετικών συστημάτων franchise που αφορούν όλους τους κλάδους, από είδη σπιτιού έως hamburgers και από δάνεια έως ανακύκλωση αναλωσίμων.

Η ανάπτυξη με franchising έχει αποδειχθεί πλέον και στη ελληνική αγορά ως μια ιδιαίτερα επικερδής στρατηγική για όλους σχεδόν τους τύπους επιχειρήσεων. Σήμερα, η βασική  ερώτηση που προκύπτει είναι:

«Κάθε επιχείρηση η οποία βασίζεται σε μια έξυπνη ιδέα μπορεί να αναπτυχθεί με franchise;»

Η απάντηση είναι:

«Μπορεί, αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις.»

Όταν αναφερόμαστε στην ανάπτυξη με franchising δεν εννοούμε πως κάποιος θα πληρώσει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων μόνο για την ιδέα του franchisor. Θα πρέπει να υπάρχει κάτι χειροπιαστό, ένα πετυχημένο προϊόν ή μια υπηρεσία, ένα λειτουργικό σύστημα ή ένα όνομα που έχει αποδεδειγμένη επιτυχία. Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Mε ποια κριτήρια επιλέγω το κατάλληλο franchise;

-

Με περισσότερα από 400 ενεργά συστήματα franchise  (αν και πάνω από 580 δηλώνουν ή τα δηλώνουν) στην ελληνική αγορά οι επιλογές ενός υποψήφιου franchisee δεν είναι και λίγες. Η διαδικασία επιλογής είναι και πρέπει να είναι χρονοβόρα! Είναι η πιο σημαντική περίοδος στη δραστηριοποίησή του. Πρέπει να αναλύσει τις ανάγκες του, τις ικανότητές του και να θέσει κάποια όρια στα οποία θα πρέπει να ανταποκρίνεται η επιχείρηση. Αυτό είναι και το πλέον σημαντικό βήμα και ο υποψήφιος συνεργάτης/επενδυτής δεν πρέπει να το παραλείψει.

Εξετάστε τις ανάγκες, τις επιθυμίες σας και τις ικανότητές σας προτού ξεκινήσετε  τις συζητήσεις με κάποιον franchisor. Καταγράψτε τους μη διαπραγματεύσιμους όρους σας και στη συνέχεια αρχίστε να εξετάζετε συστήματα τα οποία ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας.

Οφείλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο αν η επιλογή σας αφορά ένα νεοσύστατο όσο και ένα πολύ ισχυρό σύστημα franchise.  Σε περίπτωση που υπάρχει μικρός αριθμός μονάδων, ο franchisor ενδέχεται να μη διαθέτει την απαιτούμενη πείρα ώστε να το υποστηρίξει με επιτυχία. Σε περίπτωση που ένα σύστημα franchise είναι πολύ ισχυρό, τότε είναι πολύ πιθανό όλες οι «καλές» περιοχές να είναι «κλεισμένες» με αποτέλεσμα να πρέπει να προσφύγετε στην επιλογή μίας λιγότερο προνομιούχου περιοχής. Τότε ίσως αν επέλθει μια περίοδος ύφεσης μια υποδεέστερης εμπορικότητας περιοχή κλονιστεί ιδιαίτερα και σας οδηγήσει σε ζημίες.

Πριν πάρετε πάντως οποιαδήποτε απόφαση για την επιλογή μιας εργασίας πρέπει να εξετάσετε παράγοντες όπως η προσωπικότητά σας, ο τρόπος ζωής σας, οι οικογενειακές υποχρεώσεις και προτεραιότητες, οι προτιμητέες εργασιακές συνθήκες και τα κίνητρά σας.

Έχει αποδειχθεί πως οι πιο ικανοποιημένοι με την τελική τους επιλογή είναι οι franchisees εκείνοι που έθεσαν προτεραιότητες και σαφή κριτήρια στα οποία και βάσισαν πάνω τους την απόφασή τους. Διαβάστε περισσότερα »

Related Posts with Thumbnails

Αρχειο δημοσιευσεων

Φωτογραφιες του Franchise Blog

  • 5asec Μαρούσι
  • kem omilia 2010
  • money show 2009
  • ΚΕΜ 2010 Ομιλία κ Π Ρουσόπουλου
  • ομιλία Παναγιώτη Ρουσόπουλου για αποτελεσματική διαχείριση 2008
  • Παρουσίαση Ελληνικής Αγοράς στην έκθεση Franchise στο Παρίσι 2008
  • KRAFT
  • imerida TITANIA

Με μια ματιά

Εγγραφειτε στο Franchise Blog

Εγγραφείτε στο Franchise Blog ώστε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Τελευταία Νέα του Franchise