Archive for Ιουνίου, 2008

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Ανεπίδοτη επιστολή σε νέους franchisees

-


Σε μια πρόσφατη ημερίδα μας, με θέμα «η εκπαίδευση και η σχέση franchisee –franchisor σε ένα σύστημα franchise», μία από τις κοινές  συνιστώσες στις διαπιστώσεις των συμμετεχόντων Franchisors ήταν το έλλειμμα στην αρχική ενημέρωση των νέων franchisees και η αποσπασματικότητα στον προσανατολισμό και στις διαδικασίες ένταξης στην νέα τους οικογένεια.

Γενική διαπίστωση η κατασπατάληση  πολύτιμων πόρων και  ενέργειας, η απώλεια ευκαιριών και χρόνου, η δημιουργία ανώφελων διενέξεων και συγκρούσεων και όλα αυτά γιατί δεν ειπώθηκαν εξ αρχής, με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ορισμένες αλήθειες, δεν τέθηκε το πλαίσιο, οι όροι και τα όρια αυτής της νέας σχέσης, οι αμοιβαίες ευθύνες, υποχρεώσεις και δικαιώματα που καθορίζουν και δημιουργούν ένα νέο κόσμο δημιουργίας μοναδικών προκλήσεων, δυναμικής ανάπτυξης, ευημερίας και πλούτου.

Κάποια από αυτά που δεν ειπώθηκαν ας τα διατυπώσουμε τώρα – έστω και λίγο καθυστερημένα – σε μια επιστολή που δεν στάλθηκε ποτέ, αλλά που ελπίζουμε στο μέλλον να είναι η βάση της υποδοχής μας σε κάθε νέο franchisee….

Αγαπητοί Franchisees,

Καλώς ορίσατε στη νέα σας επαγγελματική δραστηριότητα! Εσείς από την πλευρά σας επιλέξατε το δικό μας σύστημα franchise για την δυναμική, την συνέπεια, τις θετικές προοπτικές του, ενώ εμείς επιλέξαμε εσάς βασιζόμενοι στις ικανότητες σας, στις δεξιότητες, τις εμπειρίες και κυρίως στη θέλησή σας για σκληρή εργασία και δημιουργία.

Εάν δεσμευτείτε απόλυτα και ειλικρινά απέναντι στις αρχές, στην κουλτούρα, στις αρχές και αξίες μας  και κυρίως εφαρμόσετε τα συστήματα, τις διαδικασίες  και τις μεθόδους που σας υποδείξαμε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, τότε θα οδηγηθείτε στην απόλυτη και επιτυχημένη υλοποίηση των στόχων σας. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Διαβάστε περισσότερα »

Franchise Success

Franchise Success,

ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ FRANCHISE: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ & ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ

1

Η αγορά μιας υπάρχουσας επιχείρησης μπορεί να έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από την εκκίνηση μιας καινούριας, μπορεί όμως από την άλλη να αποβεί και σε πραγματικό ναρκοπέδιο. Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζετε τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε στην όλη διαδικασία.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να αναλάβουν μια υφιστάμενη επιχείρηση franchise μια και στην περίπτωση αυτή οι πιθανότητες αποτυχίας δείχνουν να είναι σαφώς μικρότερες. Μια εν λειτουργία επιχείρηση έχει διανύσει κάποιο δρόμο και είναι εμφανές αν οδεύει προς την αποτυχία ή την επιτυχία.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες καταστημάτων franchise που διατίθενται προς πώληση. Η πρώτη κατηγορία αποτελείται από επιτυχημένες, επικερδείς επιχειρήσεις και η άλλη από καταστήματα μη κερδοφόρα ή που μετά βίας τα βγάζουν πέρα. Κάθε κατηγορία αποτελεί μία πιθανή ευκαιρία για σας, αλλά το ρίσκο που ενυπάρχει στη δεύτερη είναι σαφώς μεγαλύτερο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που θα διεξάγετε θα χρειαστεί να διακρίνετε σε ποια κατηγορία ανήκει το κατάστημα καθώς και για το ενδεχόμενο να αλλάξει, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αφού το αναλάβετε.

Διαβάστε περισσότερα »

Related Posts with Thumbnails

Αρχειο δημοσιευσεων

Φωτογραφιες του Franchise Blog

  • 5asec Μαρούσι
  • kem omilia 2010
  • money show 2009
  • ΚΕΜ 2010 Ομιλία κ Π Ρουσόπουλου
  • ομιλία Παναγιώτη Ρουσόπουλου για αποτελεσματική διαχείριση 2008
  • Παρουσίαση Ελληνικής Αγοράς στην έκθεση Franchise στο Παρίσι 2008
  • KRAFT
  • imerida TITANIA

Με μια ματιά

Εγγραφειτε στο Franchise Blog

Εγγραφείτε στο Franchise Blog ώστε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Τελευταία Νέα του Franchise