Archive for Ιανουαρίου, 2009

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

23+1 παγίδες που πρέπει να αποφύγετε στο franchising

-

Εάν επενδύσω σε ένα franchise η επιτυχία μου θα είναι σίγουρη; Όχι πάντα!

Κάθε νέα επιχείρηση εμπεριέχει σημαντικό ρίσκο κατά το ξεκίνημά της. Το κόστος της ανεξάρτητης επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι υψηλό.

Για τις πολλές ώρες εργασίας σας, τα χρήματα που θα κερδίζετε –τουλάχιστο κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του καταστήματός σας- δεν θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Πιθανότατα, θα δουλεύετε πολύ και θα πληρώνεστε λίγο.

Το εισόδημά σας δεν θα είναι σταθερό, καθώς θα «πληρώνεστε» μόνον εφόσον εξοφλήσετε όλα τα άλλα επιχειρησιακά σας έξοδα. Τα πράγματα είναι σαφώς πιο αισιόδοξα γι’ όσους επιλέξουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση με τη μέθοδο του franchise. Ο franchisor θα σας παρέχει ένα αναγνωρίσιμο και αποδεκτό όνομα, ένα δυνητικά σημαντικό μερίδιο αγοράς, συνεχή υποστήριξη και εκπαίδευση, ένα αποδεδειγμένο λειτουργικό σύστημα, καθοδήγηση για την πραγματοποίηση τοπικής διαφήμισης και προώθησης κ.λπ. Έτσι δε θα είστε αναγκασμένος να επενδύσετε, με σημαντικό ρίσκο, κεφάλαια για την δημιουργία και προώθηση του καταστήματός σας που πιθανότατα θα έχουν αμφίβολη αποδοτικότητα. Παρόλα αυτά και ανεξάρτητα από τα εργαλεία τα οποία σας προσφέρει ο franchisor, η τελική επιτυχία του καταστήματός σας θα εξαρτηθεί από τις ικανότητές σας και τη δέσμευσή σας στην επιχείρησή σας αλλά και στο σύστημα franchise που ενταχθήκατε. Το πλεονέκτημα του franchising είναι πως θα έχετε ένα έτοιμο σχέδιο για να δουλέψετε. Το ρίσκο είναι πόσο καλά εσείς θα εφαρμόσετε αυτό το σχέδιο.

Διαβάστε περισσότερα »

Franchise Success

Franchise Success,

2009 ένα έτος προκλήσεων

2

Η έναρξη του 2009 συμπίπτει με μια δύσκολη περίοδο για την Ελληνική Οικονομία. Οι συνέπειες της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης έχουν πλέον καταστεί εμφανείς στην πραγματική οικονομία και η χώρα μας, ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν πλέον σε ένα περιβάλλον όπου συνδυάζεται η μείωση της ζήτησης, η αυξανόμενη έλλειψη ρευστότητας, η αναβολή νέων επενδύσεων και η ανασφάλεια για την επιβίωση και υπέρβαση της κρίσης.

Ταυτόχρονα επιταχύνονται οι δομικές αλλαγές που βιώνουμε την τελευταία δεκαετία κυρίως στο λιανεμπόριο, που λειτουργεί σαν καταλύτης στο σύνολο της οικονομίας. Αποτέλεσμα η αναδιάρθρωση  συνολικά της αγοράς, όπου οι ανακατατάξεις και οι δραματικές επιπτώσεις τους διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν ένα απόλυτα νέο ανταγωνιστικό τοπίο, μια δυναμική πορεία συνεχούς μετεξέλιξης.

Αναλύοντας παλαιότερες περιόδους ύφεσης, η Ελληνική αγορά αντιδρούσε με διαφορετικό τρόπο έναντι των υπολοίπων αγορών. Υπήρχε πάντα μια χρονική υστέρηση, οι επιπτώσεις διαρκούσαν περισσότερο ενώ ταυτόχρονα λόγω των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της Ελληνικής οικονομίας υπήρχε πάντα ένα «αμορτισέρ» μείωσης των όποιων κραδασμών. Όμως η κρίση η σημερινή δεν είναι όμοια με τις προηγούμενες κυκλικές κρίσεις. Είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσει σε ένα νέο τοπίο, σε μια νέα αγορά.

  • Ποιες όμως είναι οι επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά του franchising;
  • Πως θα επιδράσει στα υφιστάμενα δίκτυα;
  • Ποιες στρατηγικές και ποια δίκτυα θα αποδειχθούν ότι όχι απλώς υπερέβησαν την κρίση αλλά και την αξιοποίησαν προς όφελός τους;

Ερωτήματα που τίθενται  με όλο και μεγαλύτερη ένταση τόσο από υφιστάμενους franchisors όσο και από υφιστάμενους και υποψήφιους franchisees.

Διαβάστε περισσότερα »

Related Posts with Thumbnails

Αρχειο δημοσιευσεων

Φωτογραφιες του Franchise Blog

 • 5asec Μαρούσι
 • kem omilia 2010
 • money show 2009
 • ΚΕΜ 2010 Ομιλία κ Π Ρουσόπουλου
 • ομιλία Παναγιώτη Ρουσόπουλου για αποτελεσματική διαχείριση 2008
 • Παρουσίαση Ελληνικής Αγοράς στην έκθεση Franchise στο Παρίσι 2008
 • KRAFT
 • imerida TITANIA

Με μια ματιά

Εγγραφειτε στο Franchise Blog

Εγγραφείτε στο Franchise Blog ώστε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Τελευταία Νέα του Franchise