Archive for Μαΐου, 2010

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Εκπαίδευση και δίκτυα franchise:Επένδυση που Διασφαλίζει Αποτελεσματικότητα, Συσπείρωση και Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα

2


“Η συνεχής εκπαίδευση εγγυάται τη σύγκλιση, την ευθυγράμμιση και την αξιοποίηση της συλλογικής πείρας, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί σαν καταλύτης στην αποτελεσματικότερη διαχείριση, αλλά και στη προσαρμογή του δικτύου σε ένα ανταγωνιστικό πεδίο που η μόνη σταθερή συνιστώσα είναι η συνεχής αλλαγή.”

Μια από τις θεμελιώδης συνιστώσες του franchising βασίζεται  στη δέσμευση του franchisor να επιτρέπει στους franchisees να απολαμβάνουν τα οφέλη του συστήματος που έχει αναπτύξει και αποδεδειγμένα λειτουργεί. Να διασφαλίζει ότι οι franchisees αναπαραγάγουν το σύστημα και αξιοποιούν τα brand name, το concept, τα συστήματα, τις διαδικασίες που έχουν στην πράξη και στον χρόνο δοκιμαστεί και τους προσφέρουν αναγνωσιμότητα, μερίδιο αγοράς και ισχυρά διατηρήσιμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Παράλληλα, για όλους τους franchisors, ουσιώδες στοιχείο της εταιρικής τους κουλτούρας πρέπει να είναι η διαφύλαξη και η διεύρυνση εκείνων των στοιχείων που χαρακτηρίζουν ένα αποτελεσματικό και συνεχώς εξελισσόμενο σύστημα Franchise.

α) Αποτελεσματικές και εξωστρεφείς επιχειρηματικές δομές χαμηλού κόστους.

β) Αποκεντρωμένη και ευέλικτη λειτουργία, σύμφωνα με το όραμα, το μοντέλο ηγεσίας,  τις βασικές αρχές και αξίες της εταιρείας..

γ) Αποτελεσματική διαχείριση και κεφαλαιοποίηση της συλλογικής γνώσης και ενθάρρυνση της καινοτομίας, πάντα  στα πλαίσια του συστήματος.

δ) Συνεχής ανανέωση και προσαρμογή στο ανταγωνιστικό περιβάλλον και ενσυνείδητη δέσμευση.

ε) Υψηλό βαθμό διακράτησης και του ανθρωπίνου δυναμικού (στελέχη, franchisees, υπάλληλοι) και ανάδειξη του ανθρώπινου κεφαλαίου σαν κύριο στοιχείο των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του δικτύου, που διασφαλίζει τελικά όλα τα παραπάνω.

Η εκπαιδευτική διαδικασία σε ένα σύστημα Franchise είναι η βασική λειτουργία που ενεργοποιεί και ευθυγραμμίζει τις δυναμικές που εμπεριέχονται στο επιχειρηματικό μοντέλο ενός συστήματος franchise.

Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Ας αναδείξουμε το franchising αξιόπιστη λύση. Το έχει η Ελληνική Οικονομία Ανάγκη!

-

Financial Crisis

Financial Crisis

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, στη χώρα μας βιώνουμε μια πρωτόγνωρη όξυνση της δημοσιονομικής κρίσης, μίας κρίσης που διαπερνά όλες τις δομές, όλα τα συστήματα, όλες τις τάξεις, διαπερνά τον ίδιο τον κορμό της κοινωνίας δημιουργώντας ένα νέο περιβάλλον, ένα τοπίο που πραγματικά δεν το έχουμε ξαναβιώσει, τουλάχιστον στη δική μας γενιά. Μίας κρίσης που φαίνεται ότι θα διαρκέσει αρκετά χρόνια, καθώς δεν είναι απλώς  δημοσιονομική, ούτε απότοκο της διεθνούς κρίσης, αλλά είναι κυρίως διαρθρωτική και συστημική, αποτέλεσμα συσσωρευμένων προβλημάτων και δυσλειτουργιών της ελληνικής οικονομίας και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια ήδη αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης, αν και η παραοικονομία είχε λειτουργήσει ως αμορτισέρ. Σταδιακή ύφεση, αύξηση της ανεργίας, κλείσιμο χιλιάδων- κυρίως νέων-  επιχειρήσεων, επισφάλειες, πιστωτική ασφυξία κλπ. Τώρα πλέον είναι προφανές ότι εισερχόμεθα σε μια νέα φάση που οι συνέπειες της θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια. Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Βελτιστοποίηση Αποδοτικότητας σε ένα Δίκτυο Franchise

1


Τα οργανωμένα συστήματα franchise επενδύουν σημαντικούς πόρους, αναπτύσσουν πολύπλοκα συστήματα, εφαρμόζουν διαδικασίες, προσλαμβάνουν  έμπειρα στελέχη για να ελέγξουν και να διασφαλίσουν την αποδοτικότητα των franchisees.

Σε παλαιότερα άρθρα μας, αλλά και σε πρόσφατη ημερίδα, παρουσιάσαμε μια σειρά εργαλείων και πρακτικών που συνδυαστικά εφαρμοζόμενα μπορούν να διασφαλίσουν την αποδοτική λειτουργία των franchisees αλλά και την βελτιστοποίηση της σχέσης κόστους οφέλους για τον franchisor.

Ο συνεχής έλεγχος της απόδοσης των franchisees είναι ζωτικής σημασίας για ένα δίκτυο franchise γιατί μόνο έτσι διασφαλίζονται και προστατεύονται κρίσιμα στοιχεία του επιχειρηματικού μοντέλου:

 • Το brand name
 • Η πιστότητα των πελατών του δικτύου
 • Το Concept
 • Η κερδοφορία και η αποδοτικότητα του επιχειρηματικού μοντέλου
 • Μελλοντικές Υπεραξίες
 • Η αποδοτικότητα των λοιπών franchisees
 • Αλλά και ο  ίδιος ο franchisee από τις – άμεσες και έμμεσες – συνέπειες που δημιουργούν  αποκλίνουσες πρακτικές Διαβάστε περισσότερα »
Related Posts with Thumbnails

Αρχειο δημοσιευσεων

Φωτογραφιες του Franchise Blog

 • 5asec Μαρούσι
 • kem omilia 2010
 • money show 2009
 • ΚΕΜ 2010 Ομιλία κ Π Ρουσόπουλου
 • ομιλία Παναγιώτη Ρουσόπουλου για αποτελεσματική διαχείριση 2008
 • Παρουσίαση Ελληνικής Αγοράς στην έκθεση Franchise στο Παρίσι 2008
 • KRAFT
 • imerida TITANIA

Με μια ματιά

Εγγραφειτε στο Franchise Blog

Εγγραφείτε στο Franchise Blog ώστε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Τελευταία Νέα του Franchise