Archive for Ιουνίου, 2010

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Franchising: Προκλήσεις και Λύσεις

1

Οι περισσότεροι από τους διευθύνοντες σε δίκτυα  franchise, γνωρίζουν ήδη πολύ καλά τις επιπτώσεις που προκάλεσε  – και συνεχίζει να προκαλεί – η οικονομική κρίση.

Στην agenda των συναντήσεων, στην πλειονότητα των δικτύων, ανεξάρτητα από κλάδο ή μέγεθος ,  συναντάται ως κοινή θεματολογία η αντιμετώπιση  της μειωμένης προσέλευσης υποψηφίων franchisees , της  δυσκολίας επίτευξης χρηματοδότησης νέων franchisees ( και όχι μόνον),  η στήριξη franchisees που οριακά πλέον επιτυγχάνουν θετική ρευστότητα, οι μειωμένες εισροές από royalties, χρεωστικούς λογαριασμούς franchisees που αυξάνονται συνεχώς και σκληρές προκλήσεις για αναθεώρηση επενδυτικών σχεδίων και για μείωση δαπανών ή ακόμα και απολύσεις στελεχών που είχαν με τόσο κόπο αναπτύξει.

Στο άρθρο αυτό παραθέτουμε ορισμένες παρεμβάσεις που εφαρμόσαμε σε δίκτυα franchise τους τελευταίους μήνες και αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποδοτικές για την αποτελεσματική διαχείριση και υπέρβαση των προκλήσεων που όλοι αντιμετωπίζουμε. Διαβάστε περισσότερα »

Franchise Success

Franchise Success,

Ρωτήστε τους άλλους franchisees……..

-

Οι υφιστάμενοι franchisees είναι από τις εγκυρότερες και αποδοτικότερες πηγές πληροφόρησης για ένα σύστημα franchise. Όπως και να έχει, αυτοί έχουν ήδη κάνει την επιλογή τους και ακολουθούν την πορεία τους. Επικοινωνώντας μαζί τους, είτε πρόσωπο με πρόσωπο είτε τηλεφωνικά, μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα βασικά σημεία και τις κινητήριες δυνάμεις μιας λιγότερο ή περισσότερο επιτυχημένης επαγγελματικής ζωής.

Η συνάντηση σας με αρκετούς υφιστάμενους franchisees θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε κατά πόσο το συγκεκριμένο σύστημα ταιριάζει στη δική σας προσωπική κουλτούρα, θα σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τις παροχές και την υποστήριξη που προσφέρει ο franchisor και για τις υποχρεώσεις σας απέναντι του, ενώ θα ξεκαθαρίσει τις αμφιβολίες σας σχετικά με το δίκτυο. Εάν ο franchisor επισκεφτεί μαζί σας δύο ή τρεις franchisees, φροντίστε να τους δείτε στη συνέχεια και μόνος σας, ώστε να κάνετε τις ερωτήσεις εκείνες που δεν μπορούσατε παρουσία του franchisor. Είναι πολύ πιθανό, ο franchisor να επεδίωξε να σας φέρει σε επαφή με συγκεκριμένους franchisees ώστε να σας δώσουν την εικόνα που ο ίδιος επιθυμεί να αποκτήσετε για το δίκτυο.

24 σημεία που θα σας οδηγήσουν να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα από την έρευνά σας για το δίκτυα franchise. Γιατί εάν θέλεις να μάθεις τι είναι στα αλήθεια ένα franchise δεν έχεις παρά να ρωτήσεις αυτούς που ξέρουν.

Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Νέος Franchisee: Κερδίστε από τα λάθη των άλλων…

-

«Γιατί είναι προτιμότερο να κερδίσετε σοφία από την εμπειρία των άλλων, παρά να πληρώνετε το τίμημα  οι ίδιοι, μαθαίνοντας από τα δικά σας λάθη.»

Είσαι επιτέλους νέος Franchisee. Έχεις τη δική σου επιχείρηση! Είσαι πια αφεντικό.  Μετά από μια μακρά επίπονη περίοδο αναζητήσεων, προβληματισμών και έρευνας υπέγραψες τη σύμβαση franchise και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις. Το αρχικό κεφάλαιό σου –που με τόσο κόπο συγκέντρωσες -έχει μειωθεί  μια έχεις ήδη καταβάλει τα entry fee, έξοδα δικηγόρων, συμβούλων, σύστασης της εταιρείας, μεσιτών κλπ.

Και αρχίζεις μια μάχη με το χρόνο. Πρέπει να λειτουργήσει το συντομότερο το franchise σου μια και τα καθημερινά σου έξοδα τρέχουν -δεν υπάρχει πια μισθός -και το κεφάλαιο μειώνεται.                                                                                      Έχεις αρχίσει και υπολογίζεις το παραμικρό έξοδο, ξαναδιαβάζεις τον ενημερωτικό φάκελο και ελέγχεις ξανά και ξανά αν το κεφάλαιο επαρκεί.

Πόσα έξοδα προκύπτουν όταν δημιουργείς μια καινούργια επιχείρηση! Πόσα απρόβλεπτα υπάρχουν και πόσοι κίνδυνοι υπάρχουν να ξεστρατίσεις!

Μην πανικοβάλλεσαι. Υπάρχει λύση. Μαθαίνοντας από αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν μπορείς πλέον να γλυτώσεις από αρκετά περιττά έξοδα και από ακόμα περισσότερα λάθη, που κοστίζουν σε χρόνο και άρα και σε χρήμα.

Λένε ότι η σοφία προκύπτει μέσα από την εμπειρία και η εμπειρία μέσα από τα λάθη. Πόσο αληθινή είναι τελικά αυτή η διαπίστωση! Αυτό το άρθρο σκοπεύει να σας βοηθήσει να κερδίσετε σοφία από την εμπειρία των άλλων, παρά να πληρώνετε το τίμημα  οι ίδιοι, μαθαίνοντας από τα δικά σας λάθη. Αυτά τα λάθη αντιπροσωπεύουν αληθινά ευρώ και αποφεύγοντάς τα, θα έχετε μια σημαντική διαφορά στο ολικό ποσό των επενδύσεων που χρειάζεστε για την καινούργια σας επιχείρηση και στο πόσο (και πότε) η επιχείρηση σας θα γίνει επικερδής.

Διαβάστε περισσότερα »

Related Posts with Thumbnails

Αρχειο δημοσιευσεων

Φωτογραφιες του Franchise Blog

  • 5asec Μαρούσι
  • kem omilia 2010
  • money show 2009
  • ΚΕΜ 2010 Ομιλία κ Π Ρουσόπουλου
  • ομιλία Παναγιώτη Ρουσόπουλου για αποτελεσματική διαχείριση 2008
  • Παρουσίαση Ελληνικής Αγοράς στην έκθεση Franchise στο Παρίσι 2008
  • KRAFT
  • imerida TITANIA

Με μια ματιά

Εγγραφειτε στο Franchise Blog

Εγγραφείτε στο Franchise Blog ώστε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Τελευταία Νέα του Franchise