Archive for Ιουλίου, 2010

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Ο ρόλος των managers σε ένα δίκτυο franchise

2

Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, εδώ και δύο χρόνια, ένα από τα κυρίαρχα θέματα που θέσαμε από αυτήν τη στήλη, είναι το ειδικό –αυξανόμενο- βάρος που είχαν, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν τα στελέχη σε ένα δίκτυο franchise.

Ο ρόλος των managers σε ένα δίκτυο franchise είναι πιο καθοριστικός από ποτέ. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για τις επιδόσεις των managers σε ένα δίκτυο franchise, τις προτεραιότητες που θέτουν και την ιδιαιτερότητα του ρόλου τους, καθώς σε αυτήν την εποχή ο ρόλος της διοίκησης ενός δικτύου καθορίζει την πορεία, το μέλλον έναν ευρύτερου χώρου πέρα από αυτόν του franchisor, καθορίζει δηλαδή την τύχη των franchisees, των συνεργατών, των υπαλλήλων αλλά  και των προμηθευτών.

Μιλήσαμε για τη σπουδαιότητα, ίσως όμως δε δώσαμε ποτέ βάρος στα καθήκοντα. Ποια είναι τα ιδιαίτερα καθήκοντα των managers σε ένα δίκτυο franchise;

Αφορμή γι’ αυτήν την παρέμβαση μου έδωσε η είδηση του θανάτου του καθηγητή Coimbatore Krishnarao Prahalad.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Το μέλλον του ανταγωνισμού», και της ανάλυσης που αναδείκνυε τον πελάτη-εσωτερικό ή εξωτερικό- ως  συνδημιουργό μοναδικής αξίας για κάθε επιχείρηση, ήταν πάντα ένας από τους οδηγούς μας, καθώς οι θέσεις του τροφοδοτούσαν τις απόψεις, τις ιδέες και τους προβληματισμούς για το πώς μπορεί να αναδειχτεί ένα δίκτυο franchise σε αποτελεσματικό εργαλείο δημιουργίας πλούτου και ευημερίας προς όφελος ατόμων, επιχειρήσεων και της κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Οι επιπτώσεις της Κρίσης και ο Ρόλος των Δικτύων Ιατρών στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Υγείας

-


Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στις 10/7/2010 στις mediσυνειδήσεις, έκδοση της  Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN .

Τις  ημέρες αυτές όλοι μας βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση που επηρεάζει με ένα μοναδικό τρόπο τις επιχειρήσεις μας, την οικογένεια μας, τους πελάτες μας, την κοινότητα μας. Μια κρίση που έχει χαρακτηριστικά που ακολουθεί μονοπάτια που οδηγούν σε ένα νέο περιβάλλον, άγνωστο, με διαφορετικούς ρόλους, συσχετισμούς, δυναμικές και ισορροπίες.

Όλοι μας έχουμε κοινά ερωτήματα, κοινές αγωνίες.

 • Τι επιπτώσεις θα έχει η κρίση στην αγορά;
 • Τι επιπτώσεις θα έχει η κρίση στο ιατρείο μου, στην επιχείρηση μου;
 • Ποιες θα είναι οι γενικότερες αλλαγές στο χώρο, και ποιες οι άμεσες και μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις;
 • Ποια θα είναι η διάρκεια της κρίσης;
 • Πως θα αντιμετωπίσω την κρίση; Διαβάστε περισσότερα »
Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Η αναμονή είναι λύση;

-

H οικονομία μας  αντιμετωπίζει μια έντονη κρίση  και είναι προφανές ότι υπάρχει έντονη αγωνία από τους επιχειρηματίες, τα στελέχη για την πορεία που πρέπει να επιλεγεί. Οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν σε πεπατημένες συνταγές του είδους όπως συρρίκνωση δραστηριοτήτων, μείωση κόστους, αναδιάρθρωση διευθύνσεων ή και μονάδων, αναστολή επενδυτικών προγραμμάτων κ.ο.κ.

Πριν αρκετούς μήνες, σε ομιλία μας σε ειδική ημερίδα του ΕΒΕΑ για την κρίση και τις στρατηγικές αντιμετώπισής της, τονίσαμε ότι δεν υπάρχει ένας και μοναδικός δρόμος νικηφόρας υπέρβασης της κρίσης. Περιγράψαμε τέσσερις τακτικές στρατηγικές που προσδιοριζόντουσαν από τη σχετική ανταγωνιστική θέση της επιχείρησης και τη δυναμική της αγοράς που απευθύνεται. Κάθε μια ήταν απόλυτα διαφοροποιημένη και με αντιδιαμετρική κατεύθυνση, σε όλες δε το ζητούμενο δεν ήταν απλά η επιβίωση, αλλά η διεύρυνση του μεριδίου αγοράς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης για την επόμενη μέρα. Διαβάστε περισσότερα »

Related Posts with Thumbnails

Αρχειο δημοσιευσεων

Φωτογραφιες του Franchise Blog

 • 5asec Μαρούσι
 • kem omilia 2010
 • money show 2009
 • ΚΕΜ 2010 Ομιλία κ Π Ρουσόπουλου
 • ομιλία Παναγιώτη Ρουσόπουλου για αποτελεσματική διαχείριση 2008
 • Παρουσίαση Ελληνικής Αγοράς στην έκθεση Franchise στο Παρίσι 2008
 • KRAFT
 • imerida TITANIA

Με μια ματιά

Εγγραφειτε στο Franchise Blog

Εγγραφείτε στο Franchise Blog ώστε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Τελευταία Νέα του Franchise