Archive for Αυγούστου, 2011

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη

-

Την τελευταία περίοδο καταναλώνουμε μια υπερπληθώρα πληροφοριών, ένα καταιγισμό απόψεων από ειδικούς και μη ειδικούς, αντιφατικές, πολλαπλά αντικρουόμενες  (και από τις ίδιες πηγές), άλλες ιδιαίτερα σοβαροφανείς, άλλες πιο πολύ περισπούδαστες και στομφώδεις.

Μέσα στον ορυμαγδό απόψεων υπάρχουν και μερικοί που όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια αρθρώνουν ένα διαφορετικό ολοκληρωμένο λόγο,  συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη ενός παραγωγικού διαλόγου και στη διαμόρφωση ενός κοινού τόπου που μπορεί να μετεξελιχθεί σε μια συλλογική δράση εξόδου από αυτό το τέλμα- από αυτή τη συνεχή πτώση. Έχουμε και στο παρελθόν αναφερθεί στον λόγο του Αρίστου Δοξιάδη (και εδώ) ενώ  η ομιλία που προτείνουμε  σ’αυτό το άρθρο, είναι πράγματι ουσιαστική, καίρια και κυρίως χρηστική.

Όλη αυτή την περίοδο η πολιτεία μπορεί να έχει επενδύσει τεράστια ποσά στη στήριξη του τραπεζικού τομέα αλλά έχει αφήσει τους μικρούς επιχειρηματίες να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους στην κρίση. Σήμερα με τόσες χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους αποδεικνύεται ότι αυτή η αδιαφορία και αδράνεια εξελίσσεται σε ένα οδυνηρό για όλους μας μάθημα.

Διαβάστε περισσότερα »

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Η βιωσιμότητα και η κερδοφορία των Franchisees αφετηρία υπέρβασης της κρίσης και ανάπτυξης.

-


Η οικονομική κρίση τα τελευταία δύο χρόνια και η αναμενόμενη επιδείνωση καθιστά πιο αναγκαίο από ποτέ οι franchisees να ελέγχουν αποτελεσματικά την κερδοφορία αλλά και την ρευστότητα  των επιχειρήσεών τους και κυρίως τους εκείνους τους παράγοντες και τις  κινητήριες δυνάμεις που τις καθορίζουν.

Απαιτείται συνεχής έλεγχος, καθημερινή ενασχόληση, σχολαστική ανάλυση όλων των κρίσιμων δεικτών, τόσο αυτών που καταγράφουν απολογιστικά τα αποτελέσματα της επιχείρησης, όσο και αυτών που λειτουργούν ως τροχιοδεικτικά των επερχόμενων αποτελεσμάτων και σηματοδοτούν τη δυναμική της επιχείρησης.

Ο ρόλος των franchisors είναι ιδιαίτερα κρίσιμος σε αυτή τη εποχή των συνεχών αλλαγών, της συρρίκνωσης της ζήτησης, της έντασης και της αναδιάταξης του ανταγωνιστικού πεδίου, της ριζικής διαφοροποίησης των καταναλωτικών προτύπων, της αμφισβήτησης υφιστάμενων επιχειρηματικών μοντέλων και των συνεχώς ογκούμενων προβλημάτων ρευστότητας και επισφαλειών.

Μια ζοφερή εικόνα που θέτει υπό αναθεώρηση τις θεμελιώδεις παραδοχές κάθε επιχειρηματικής οντότητας και μοντέλου συνεργασίας.

Η λύση δε βρίσκεται απλά σε γενικόλογες γενικεύσεις για το πώς να αυξάνονται απλά οι πωλήσεις και πως να ξοδεύονται λιγότερα χρήματα. Δυστυχώς και στο χώρο του franchising έχουμε υπερπληθωρισμό τέτοιων απλοϊκών προσεγγίσεων, που δεν κατανοούν ότι δεν είναι εφικτή ούτε η άνοδος των πωλήσεων με τις παλιές συνταγές σε μια αγορά που αλλάζει ριζικά, ούτε η συνεχής -πέρα από κάποιο όριο- μείωση του κόστους λειτουργίας, αν δεν αλλάξουν θεμελιώδεις παραδοχές ενός concept, ενός επιχειρηματικού μοντέλου ή ενός συστήματος franchise! Διαβάστε περισσότερα »

Related Posts with Thumbnails

Αρχειο δημοσιευσεων

Φωτογραφιες του Franchise Blog

  • 5asec Μαρούσι
  • kem omilia 2010
  • money show 2009
  • ΚΕΜ 2010 Ομιλία κ Π Ρουσόπουλου
  • ομιλία Παναγιώτη Ρουσόπουλου για αποτελεσματική διαχείριση 2008
  • Παρουσίαση Ελληνικής Αγοράς στην έκθεση Franchise στο Παρίσι 2008
  • KRAFT
  • imerida TITANIA

Με μια ματιά

Εγγραφειτε στο Franchise Blog

Εγγραφείτε στο Franchise Blog ώστε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Τελευταία Νέα του Franchise