Archive for Απριλίου, 2019

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος

Παναγιώτης Γ. Ρουσόπουλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της εταιρείας συμβούλων Franchise THE FRANCHISE CO.(www.thefranchiseco.gr)

Franchising 2018: Απολογισμός και παράγοντες επιτυχίας

Σχόλια κλειστά

Το 2018 αποδείχτηκε ένα έτος μετάβασης στο Franchising. Αν αναλύσουμε προσεκτικά τα δεδομένα και τα συμπεράσματα της έρευνας που διενεργεί κάθε χρόνο το περιοδικό FRANCHISE SUCCESS με τη THE FRANCHISE CO., τα οποία δημοσιεύονται στο Πανόραμα Franchise, θα διαπιστώσουμε ότι ενώ φαινομενικά η  ετήσια αύξηση του franchising στην Ελλάδα κυμαίνεται σταθερά περί το 5,5% συνολικά, εντούτοις, αν συνεκτιμήσουμε και τις αλυσίδες που σταμάτησαν να αναπτύσσονται με τη μέθοδο του franchising, ή διέκοψαν τελείως τη λειτουργία τους, τότε η αύξηση υπερβαίνει το 10%.

Κύριος φορέας της αναπτυξιακής αυτής πορείας, παρέμεινε η εστίαση και κυρίως για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο χώρος της καφεστίασης και σνακ. Aκόμα και σε αυτές τις κατηγορίες, φυσικά και δεν υπήρξε γραμμική ανάπτυξη. Κάποιες εταιρείες και δίκτυα παρουσίασαν θεαματική ανάπτυξη, ενώ άλλα στασιμότητα, ή υποχώρηση. Όπως έχουμε προαναφέρει, το franchising δεν είναι η κατάλληλη στρατηγική για όλες τις εταιρείες, ούτε αποτελεί μονόδρομο. (Δείτε και εδώ: http://www.franchiseblog.gr/?p=2481).

Ποιες εταιρείες παρουσίασαν σημαντικότερους ρυθμούς ανάπτυξης; Όσες συνειδητοποίησαν ότι η φάση μετάβασης από μια επιχειρηματική οντότητα που λειτουργεί με εταιρικά καταστήματα σε ένα σύστημα franchise υπόσχεται επιτυχίες, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί σκληρή δουλεία, θυσίες και εμπεριέχει κινδύνους. Όταν δημιουργείται ένα νέο σύστημα franchise πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εισερχόμαστε σε ένα τελείως διαφορετικό πεδίο, σε έναν διαφορετικό «κλάδο». Μπορεί να συνεχίσουμε να είμαστε μια αλυσίδα, ένα δίκτυο, μια επιχείρηση στον χώρο του καφέ π.χ., αλλά όταν αναπτυσσόμαστε με franchising τότε πια είμαστε μια επιχείρηση, ένα δίκτυο που δεν προσφέρει απλά καφέ, αλλά και δημιουργεί και αναπαραγάγει επιτυχημένα εκείνους τους μηχανισμούς που προσφέρουν τον καφέ. Σημαντική διαφορά που πολλές φορές οι νέοι franchisors δεν κατανοούν, με υψηλό κόστος. Και ίσως εδώ να βρίσκεται η διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας. Διαβάστε περισσότερα »

Related Posts with Thumbnails

Αρχειο δημοσιευσεων

Φωτογραφιες του Franchise Blog

  • 5asec Μαρούσι
  • kem omilia 2010
  • money show 2009
  • ΚΕΜ 2010 Ομιλία κ Π Ρουσόπουλου
  • ομιλία Παναγιώτη Ρουσόπουλου για αποτελεσματική διαχείριση 2008
  • Παρουσίαση Ελληνικής Αγοράς στην έκθεση Franchise στο Παρίσι 2008
  • KRAFT
  • imerida TITANIA

Με μια ματιά

Εγγραφειτε στο Franchise Blog

Εγγραφείτε στο Franchise Blog ώστε να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα τις τελευταίες δημοσιεύσεις.

Τελευταία Νέα του Franchise